::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
15. prosince 2019 [20:19:24]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 9-28 z 9465 :: dolů dospod >>
Tychi
25. září 2019 [20:15:39] Re :: link
Tychi » doreen (18:58:46): já je beru na zahradě
 
doreen
25. září 2019 [18:58:46] Re :: link
doreen » Sili (17:23:45): a kde kupuješ brambory, který se dají jíst se slupkou? Já na většině brambor z obchodu najdu pod slupkou takové ty přemrzlé šedé fleky :/
 
Sili
25. září 2019 [17:23:45] Re :: link
Sili » Ja brambory jim se slupkou
Jako ostatne temer vsechno ;)

Ale chapu co myslis
 
helvete
25. září 2019 [14:18:42] Re :: link
helvete » Sili (18:11:23): Ja si zas gratuluju, ze mam rad ryzi a nenavidim okrajovani brambor :)
 
Sili
24. září 2019 [18:11:23] Re :: link
Sili » Koukám že si ušetřim dost práce, když nemám ráda ryzi :D
 
binnmode
24. září 2019 [14:55:38] Re :: link
binnmode » Jednou za pul roku damejidlo.cz a taky mi ta ryze chutna
 
Tychi
24. září 2019 [14:46:23] Re :: link
Tychi » Pytlík parboild, vody a soli netuším, vařím 25 minut, vyleju. Vysypu a je hotovo. A chutná..
 
doggy
* 24. září 2019 [13:10:55] Re :: link
doggy » basmati na plynu, vzdy jen 1.5 hrnku ryze a 12 minut lehkeho varu..ryze dycky super, voda vsechna odparena
 
#PhoeniX
23. září 2019 [22:05:01] Re :: link
#PhoeniX » wowowow, haram
 
helvete
22. září 2019 [10:34:46] Re :: link
helvete » little_bobes (22:12:50): Ja to mam podobne. Basmati bud lidl nebo od vietnamcu z trznice, 1,5-2 hrnky vody na 1 hrnek ryze, neproplachuju, kdyz se zacne varit, snizim vykon a pomalu dovarim, dokud se nevyvari viditelna voda, pak necham 10-15 minut dojit pod poklickou. Nekdy ochutim sojovkou, nejakym bujonem, nebo cibuli.
 
little_bobes
* 21. září 2019 [9:54:22] Re :: link
little_bobes » #PhoeniX (3:04:07): Ješte doplním, že mám klasický hrnec od Tescomy s dvojitým dnem a skleněnou pokličku s malým otvorem pro odchod páry.
 
little_bobes
* 21. září 2019 [9:52:46] Re :: link
little_bobes » #PhoeniX (3:04:07): Zjistil jsem, že je to akorát. Ono to tak nevypadá, ale tím, že je poklička nadzvednutá, tak se dost odpaří a když to po dovaření nechám po "provětrání" nějaký čas pod pokličkou odpočinout, tak je ta rýže skoro sypká.
 
#PhoeniX
21. září 2019 [3:04:07] Re :: link
#PhoeniX » little_bobes (22:12:50): na můj vkus asi moc vody, ale s basmati nemám zkušenosti a nevím jaký máš hrnec a jak se to chová na indukčním sporáku... ta fáze kdy nechávám rýži dojíždět bez ohřevu je dobrá právě pro vařiče/sporáky, kde doba vaření nejde nastavit, i malý objem si dokáže udržet dost tepla na dojetí

a co jsem se naučil na rýži u vietnamců tak jsem přestal solit, používají jasmínovou z Bangladéše (jednou za čas dojede dodávka ze Sapy, naložená pytlema rýže a plechovkama bambusu) a je fakt dobrá, že bych ji žral klidně samotnou
 
little_bobes
* 20. září 2019 [22:12:50] Re :: link
little_bobes » #PhoeniX (0:25:10):
Já vařím Basmati Arax koupenou v Kauflandu tak, že odměřím (hrnkem) potřebné množství, které propláchnu v cedníku studenou vodou a okapu.
Rýži dám do hrnce a doleju k tomu 2x tolik vody.
Osolím.
Dám vařit (mám indukční sporák).
Když začne bublat, snížím výkon, aby to semtam LEHCE probublávalo, nastavím 15 minut a pokličku podepřu špejlí, aby mohla pára utíkat.
Když zbývá asi 7 minut, bublající voda už není vidět, dám špejli pryč a nechám poklici přiklopenou.
Když se rýže dovaří, nechám to asi minutu v klidu, potom to vidličkou "provětrám" a nechám ještě asi 3 minuty pod pokličkou.
A potom to prostě s něčím sežeru.
 
doreen
17. září 2019 [12:49:55] Re :: link
doreen » #PhoeniX (0:25:10): i u stejného druhu ale záleží na značce.. Rýži na sladkou už jedině z thajské lepivé ;)
 
Dotmaik
* 17. září 2019 [0:31:38] Re :: link
Dotmaik » #PhoeniX (0:25:10): Je to tak, vodu musis nechat vcucnout
 
#PhoeniX
17. září 2019 [0:25:10] Re :: link
#PhoeniX » doreen (8:38:45): sám už jinou než jasmínovou nekupuju, obyčejná dlouhozrnná stojí za prd a jídelnová parboiled je vyloženě sračka...
dlouho jsem neměl sladký rýžový nákyp, ten je nejlepší z kulatozrnné rýže, dal bych tomu 1,5 objemu (v tomhle případě mléka místo vody)
zajímavý případ je basmati, u té bych si taky nebyl jistý, tušímže po vyprání a okapání je potřeba zbylou vodu nechat vcucnout, díky tomu se pak zrnka natahují do délky a pokud je jí víc, dokáže rýžovaru nebo hrnci nadzvednout dekl
https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/883/854/c12.jpg

guano (2:05:23): právě ta asociace s bramborou tak nějak nabízí ten ženský rod, ale v životě jsem snad nikoho neslyšel používat jednotné číslo
naprostá většina lidí batáty furt nezná a neví jak jsou dobré
 
doreen
16. září 2019 [8:38:45] Re :: link
doreen » #PhoeniX (19:54:59): zkoušela, jenže ten poměr je u každého druhu rýže jiný a má to já nemám kapacitu :D

Můj muž dělá super rýži v troubě, takže mě to zas tak netrápí. A rýžovar mít nemůžeme, protože se bojí, že se ho pak zbavím :D
 
guano
16. září 2019 [2:05:23] Re :: link
guano » #PhoeniX (22:59:53): #PhoeniX (23:02:49): na tohle bych taky ráda někdy našla odpověď, ideálně v příručce .D pořád někde čteme "batáty", z čehož nelze nic poznat, a já teda rozhodně řikám "ten batát" a něco "z batátů", protože "ta batáta" a něco "z batát" mi zní fakt divně. ačkoliv "batáta" by třeba po vzoru "brambora" mohlo dávat větší smysl .D
 
#PhoeniX
15. září 2019 [23:02:49] Re :: link
#PhoeniX » (nebo je správně jeden batát?)
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 9-28 z 9465 :: dolů dospod >>