#PhoeniX »
ching chong intensifies
už mám podchycenou trojstupňovou metodu přípravy maso, zelenina, omáčka... kráječ stojí ultimátně za hovno, takže radši sekám ručně .))
furt se mi nedařilo udělat té směsce adekvátní množství dobře ochucené a zahuštěné tekutiny, ta se musí udělat zvlášť, jinak ji ta zelenina nachlastá do sebe a převaří se
celkově si tyhle jídla žádají na podlívání vývar, jde podlívat vodou, ale není to ono - takže si místo vývaru udělám ze dvou nasekaných kloboučků shiitake jakousi náhradu a podlívám to tím... nejdřív se dělá maso zvlášť, kousky kuřecího osolené, nakořeněné (stroužek česneku nasekaný nadrobno), zakáplé sojovkou dle chuti; hotové jde do misky čekat..
pak zelenina postupně podle nároků na čas úpravy, začínám mrkví, po chvilce podliju trochou 'vývaru' s vyhráblýma kouskama hub s kterým se to začne dusit, pak jde paprika, pak brokolice, fazolky a další tužší 'listí' - cibule (půlka střední na porci) / vyřízlé žilky z listů pekingského zelí, případně cukety a žampiony a osolit, případně dochutit trochou sojovky, možná ani není potřeba... měkké listí jako pórek nebo jarní cibulky až nakonec, to už je lepší moc to nevařit a hodit to celé k masu nebo do další misky...
nejlepší je si tu zeleninu z mrazáku vyskládat z mrazáku na talíř, aby to povolilo a člověk viděl, kolik toho nakonec asi tak bude, dohromady s masem a ještě třeba čtvrtinama cibule, je potřeba třefit aktuální hlad, skladované to už vůbec není dobré
na omáčku podusím buď čtvrt cibule najemno nebo ideálně šalotku, jak je hotová tak přihodím česnek a případně chilli a nechám osmahnout, stáhnu plamen, zaliju zbytkem nálevu z hub... s trochou vody rozmíchám škrob, spíš míň než víc, trochu sojovky, trochu rybí omáčky, koření, celkově podle chuti... když jsem spokojený se vzhledem a množství žbleptu, přihodím zpátky maso se zeleninou a čtvrtinu cibule na tekné 'měsíčky' a proházím dohromady a hotovo, už to stačí jenom hodit na rýži a cpát se .)
to předchystání zeleniny do mrazáku je trochu sraní, ale samotná příprava pak je strašně rychlá, efekt vynikající - vypadá, chutná, je to zdravé a vyvážené.. a na prachy to taky vychází dobře