::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
15. prosince 2019 [20:07:30]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 37-56 z 9465 :: dolů dospod >>
#PhoeniX
15. září 2019 [1:31:23] Re :: link
#PhoeniX » Ing. Stinolez (11:42:58): vypadá to věru hezky, ale ta rýže plovoucí v tekutině by mi moc nesedla, nebyl by ze mě dobrý japonec .(

btw
> preparing rice following the instruction on the package.
snad všechna rýže v česku na sobě má instrukce pro vaření v přebytku vody a slití přes cedník, nechápu kdo to vymyslel
 
Ing. Stinolez
20. května 2019 [11:42:58] Re :: link
Ing. Stinolez » Repost z Anime, manga, japanese, comics, cosplay nástěnky.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--qZ1flyK8--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/ftqlejogvzaayyymdtll.jpg

Link zde https://anitay.kinja.com/japanese-cookbook-101-part-2-ochatsuke-1834877491
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:49:11] Re :: link
In.bloom » utubutu (12:50:32): mam pekarnu a stale nevim, co si o ni myslet. Jednou mi nadeli krasny nadychany bochnik a pak spadle cosi.. jsem z toho ob tyden frustrovana. Ale asi to bude tim, ze jsem ji dostala bez navodu a vse je jen pokus omyl
 
In.bloom
13. ledna 2019 [14:47:24] Re :: link
In.bloom » Tychi (16:28:41): jj tak ja si neumim Vanoce predstavit bez rohlicku a lineckeho, ale vim, ze kosicku budu delat pristi rok asi dvakrat tolik :)
 
utubutu
* 13. ledna 2019 [12:50:32] Re :: link
utubutu » ježíšek mi nadělil troubu na chleba. právě se ji snažím zprovoznit, ale ten návod je jak k raketoplánu a tolik možností a rad a návodů, jak upéct ten nejlepší (bezlepkový) chleba!
normálně stárnu, když mi pekárna na chleba přijde jako složitý vynález ďábla!
 
Tychi
10. ledna 2019 [16:28:41] Re :: link
Tychi » In.bloom (2:21:48): tak to jsem ráda. Já musím mít i jiné, páč tyhle košíčky mám nejradši, když už jsou aspoň půl hodiny v teple. A do té doby se baští to ostatní.
 
In.bloom
10. ledna 2019 [2:21:48] Re :: link
In.bloom » Tychi (19:57:15): tak moc moc dekuju. Manzel mi oznamil ze ani jiny uz delat nemusim, protoze tohle je jednoznacne nej a predcilo nejoblibenejsi marokanky ;)
 
Tychi
6. ledna 2019 [22:34:55] Re :: link
Tychi » Včera jsem vařila kuskus a trochu jsem se zamyslela při sypání pálivé papriky, takže jí tam přistálo asi víc. Oběd byl léčivý(o: protáhlo to dutiny dost.
 
Namarti
1. listopadu 2018 [22:31:56] Re :: link
Namarti » tohle vůbec nekřupe, je hodně měkký, ani nepotřebuje žádnej extra čas na odležení...a samozřejmě chutná trochu jinak než klasický linecký, ale v kombinaci s kyselou marmeládou je moc dobrý (už od léta se těším, až ho namažu mojí letošní mirabelkovou, chmm)
 
Sili
30. října 2018 [22:18:45] Re :: link
Sili » tyjo...to linecky vypada hezky. fakt je to dobry? mne prijde vsechno z akykoliv zdravejsi mouky nez obyc takovy jakoby...krupavy a susenkoidni
 
Namarti
30. října 2018 [21:44:15] Re :: link
Namarti » Já se snažím i na Vánoce péct něco trochu zdravějšího a kupodivu to má úspěch, nejvíc linecký
https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/mandlove-linecke-ne-cukr-ovi/
engadiener (dávám dovnitř většinou vlašáky, brusinky a meruňky)
https://kitchenette.cz/clanek/124-engadiener
a tyhle hvězdičky (a do polevy přidávám pomerančovou esenci nebo olej)
https://www.albert.cz/recepty/spaldovodatlove-hvezdicky
Sry za ty odkazy, ale neumim to tak sofistikovaně jako klárumka :))
 
Sili
26. října 2018 [21:17:55] Re :: link
Sili » a pernicky!
 
klárumka
26. října 2018 [21:14:31] Re :: link
klárumka » určitě vosí hnízda! já je loni dělala podle my cooking diary a byly skvělý, akorát já teda formičku vysypávám krystalovym cukrem ;)
 
In.bloom
26. října 2018 [20:11:15] Re :: link
In.bloom » Oooooo zni skvele a urcite budou i dobre v krabickach vypadat hmmm... dekuji :)
 
Tychi
26. října 2018 [19:57:15] Re :: link
Tychi » Nezmizí, páč si jich dělám hodně a musím si vždycky nějaké schovat, abych měla co jíst, ale mizí to děsně rychle.. Stejnou náplň cpeme i do trubiček z lineckého těsta, taky dobré, jen se jí tam vejde méně(o:
Použité suroviny receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:
300 g hotového lineckého těsta | 300 g čokolády na vaření | 2 dl smetany | 150 g másla | 100 g moučkového cukru | tuk na vymazání formiček | mandle na ozdobení | Smetanový karamel: | 200 g krupicového cukru | 2 dl smetany

Postup přípravy receptu Košíčky s čokoládou a smetanovým karamelem:

Linecké těsto vtlačíme do formiček na košíčky a pečeme asi 10 minut. Pak vyklepneme. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou čokoládu, máslo a moučkový cukr. Povaříme a necháme vychladnout. Pak krém našleháme a rozdělíme do košíčků. Krupicový cukr rozpustíme za stálého míchání na světlý karamel, přilijeme smetanu, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak nalijeme na naplněné košíčky. Ozdobíme mandlí.
 
In.bloom
26. října 2018 [19:32:40] Re :: link
In.bloom » Vanocni cukroviiii... budu pect pro rodinu letos cukrovi a zajimalo by me, jestli nemate nejake skvele recepty na nejlepsi cukrovi, ktere zmizi behem nekolika dni :)
 
sibka
* 19. července 2018 [15:34:42] Re :: link
sibka » utubutu (6:49:07): zalezi na ovoci. kazde ma jiny obsah pektinu, ktery prave zpusobuje to zelirovani. pokud ho ma malo a zadny bys nepridala, mela bys tu marmosku moc tekutou, nebo bys ji musela strasne dlouho varit, coz neni uplne zadouci.
ty pridane konzervanty v gelfixu apod. by mely zajistit vetsi trvanlivost. ale tu castecne dela i samotny cukr, pripadne citronova stava.
 
doreen
19. července 2018 [9:31:31] Re :: link
doreen » Sili (18:49:51): koukám na složení oranžového želírovacího cukru a s tím bio, eko, kdovíco bych teda byla opatrná :D
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << na vršek nahoru :: 37-56 z 9465 :: dolů dospod >>