::R@keta >> Generation Web Vol.2>>

nástěnka Pečení, smažení, dušení --- stats --- home

více...
15. prosince 2017 [22:33:56]
Rakeťáci © 2008-2012
(nápověda)
(starý úvod)
příspěvky jsou zobrazené od nejstaršího
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << (na vršek) (nahoru) :: 1-20 z 9400 :: dolů dospod >>
Sili
24. srpna 2017 [8:33:58] Re :: link
Sili » Ma to jit nahoru no
Jako je fakt ze vejplaty taky rostou, ale stejne je to ulet

My teda máslo hlavne mazem
 
čijo
24. srpna 2017 [9:23:31] Re :: link
čijo » Sili (8:33:58): hele Petr dělá na ujezde,kde se plat nezvýšil už 10 let. To je celkem úlet,co?:)
 
utubutu
* 24. srpna 2017 [10:10:33] Re :: link
utubutu » čijo (9:23:31): tak to bude znat moji sestru, ktera tam stravila mladi!
(hlaska ala boo)
 
Sili
24. srpna 2017 [10:27:34] Re :: link
Sili » utubutu (10:10:33): jejiz plat se ale jiste zvedl!!
:)
 
doreen
24. srpna 2017 [10:47:02] Re :: link
doreen » No děsný to je, ale srsly kolik toho másla/ghii člověk běžné nakupuje? :)
 
popel
24. srpna 2017 [10:50:05] Re :: link
popel » doreen (10:47:02): to si taky při čtení podobnejch zpráv říkám, že mně máslo málem dřív žlukne, než ho stihnu sníst. ale pokud čtyřčlenná rodina denně snídá (a děti svačí) namazanej chleba, tak to rodinným rozpočtem asi zamává. a těžko začnou jíst něco jinýho, protože by ani nevěděli co.
 
Sili
24. srpna 2017 [11:52:21] Re :: link
Sili » Tak my mame tak dve masla na mesic
A samoze me ani tak nedrasa tech sedesat korun navic jako ten rychlej cenovej skok

Ale asi chapu ze pro někoho kdo hodne masluje a malo vydělává to muze bejt vopruz
 
čijo
24. srpna 2017 [12:01:42] Re :: link
čijo » doreen (10:47:02): no já kupuju určitě dvě týdne. petr je šílenější žrout másla a ghee mi vystačí na měsíc.

utubutu (10:10:33): no to je dost možný!:))
 
čijo
24. srpna 2017 [12:02:15] Re :: link
čijo » A jako opravdu mě máslo a ghee nezruinuje :) jen je zajímavý,že to vzrostlo tak rychle.
 
čijo
24. srpna 2017 [12:03:07] Re :: link
čijo » A teď vidím,že tohle napsala už sil.
Vykojena hlava.
 
guano
24. srpna 2017 [22:27:32] Re :: link
guano » minulou lekci mi student (z Ruska) tvrdil, že když byl malej (70. léta), tak měli spotřebu 50 (!) kg cukru na rok. byla jsem dost zaskočená, je to šílený množství a já jsem si za poslední tři roky ani žádnej cukr nekoupila (samozřejmě, sladkosti nepočítám, myslim cukr sám o sobě). on řikal, že dělali marmelády a bla bla, takže to rychle padá, ale stejně, toho musely bejt kvanta, co to je, sedm kilo cukru denně? .D (a fakt řikal padesát, ne pět, mluvil o velkym pytli a mluví dobře.)...
o tom máslu jsem četla, ten skok je vysokej, ale taky ho vůbec nekupuju, vlastně mouku jsem koupila po letech teprve podruhý. (a ano, někdy vařim! akorát něco jednoduššího a nepeču.)
na druhou stranu, vyšší cena některejch výrobků by mě od koupě odradila, např. skokové zdražení milky před třemi lety na mě mělo velmi dobrý vliv .D
 
Sili
24. srpna 2017 [22:51:59] Re :: link
Sili » tyjo...spatne ctu nebo proc se nemuzu dopocitat jak jsi z 50 kg cukru za rok dvodil sedm kilo cukru denne?
 
Maxidejf
* 25. srpna 2017 [1:13:43] Re :: link
Maxidejf » // Jen tu tak podpořím současný téma: víte o tom, že český zemědělci pobírají dotace za každý NEvyrobený kilogram másla? Eurosocialista se snaží poroučet větru, dešti a pak to takhle dopadá.. :)
 
guano
25. srpna 2017 [1:15:29] Re :: link
guano » Sili (22:51:59): huh, asi proto, že jsem vydělila počet dnů těma kilama, což je opravdu velký matematický výkon, teď se tomu hrozně směju, to fakt dává smysl .DD jsem fakt ale teda hrozně přetažená, ježišmarja
ale každopádně těch padesát zůstává!!
 
Sili
25. srpna 2017 [1:34:00] Re :: link
Sili » guano (1:15:29): i see
To pak ale vychází deset deka na den pro celourodinu
To neni tolikne?
 
#PhoeniX
25. srpna 2017 [3:51:27] Re :: link
#PhoeniX » guano (22:27:32): prarodiče cukr takhle taky dřív nakupovali, z válečného období byli naučení mít doma zásoby.... takže x pytlíků mouky od každého druhu a když byl nějaký spotřebován, byl záhy doplněn na původní stav
noa zahrada plná ovocných stromů, takže zavařeniny produkovali naplno a do nich padne cukru fakt dost
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [6:31:25] Re :: link
MVDr.prostejanek » taky jsme kupovali cukr po pytlech... když bylo ještě hodně včel, spotřeba byla velká (v létě se jim sebere med a krmí se cukrem rozvařeným s vodou na zimu). Plus ještě záleží, jak moc se peče sladký, tam toho dokáže padnout taky hodně. No a taky jak velká rodina, že :)
 
guano
25. srpna 2017 [7:35:58] Re :: link
guano » tyjo, tak nevim, vzhledem k tomu, že řikám, že já jsem si cukr vůbec nekoupila - a to bych jeho spotřebu měla snížit, protože ho přijímám v potravinách -, mi to přijde fakt šílený množství. moje máma taky dělala džemy nebo občas něco upekla, ale stejně se prostě jednou za čas koupil ten pytlíček. ta rodina studenta byla snad jen čtyřčlenná. případně já třeba pro slazení používám med a oni taky i měli ty včely. jak o tom píšete, dokážu si to teda představit za předpokladu, že ta paní pořád něco peče a každý den snědí společně marmeládu. nevim, jaký byly v 70. a 80. letech na kavkazu potraviny, to je taky fakt, samozřejmě, ale jak řikám, ve srovnání s mejma zkušenostma mi to přišlo jako obrovskej pytel a že cukr přijímaj tim pádem jen užíráním z něho. mhm, ale tak evidentně si to spíš asi prostě jen nedokážu představit a vám to přijde ok, tak jo.)
 
Sili
25. srpna 2017 [11:14:56] Re :: link
Sili » guano (7:35:58): tak to mame 25 g cukru denně na osobu. S tim ze asi nebyly zadny sladkosti apod, takze to byl asi i jedinej cukr co do sebe dostali. To si skoro myslim, ze dnes ho snime vic. Prave v tom sladkym jidle a tsk.
 
MVDr.prostejanek
25. srpna 2017 [12:30:33] Re :: link
MVDr.prostejanek » guano (7:35:58): u našich pořád kupují cukr po desetikilových baleních :D
 
#PhoeniX
29. srpna 2017 [0:53:22] Re :: link
#PhoeniX » začínají zrát habaneros
the spice must flow

https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21032685_1818701558145962_4722661066089095267_n.jpg?oh=a757a84984dbadd8996e7bd2b7be8955&oe=5A1C84EA

z těhhle potvor má respekt i vietnamec zvyklý na hodně ostré jídlo, zatím zrají červené které by měly být relativně slabší
jedna do zeleniny pod křupavou kachnu stačila, bez semen, víc už bych měl problém normálně sníst, šéf ještě během přípravy došel s tím že mám čekat mazec..

naprosto dokonalé aroma a regulérní psychoaktivita, je mi po dlouhé době vyloženě dobře a v žaludku furt cítím příjemně hřejivo
 
eQ^
1. září 2017 [13:09:55] Re :: link
eQ^ » #PhoeniX (0:53:22): ja misto habanera radsi scotch bonet :)
 
#PhoeniX
5. září 2017 [3:04:09] Re :: link
#PhoeniX » eQ^ (13:09:55): tak ony jsou si hodně podobné, řekl bych ze sesterských linií... jak moc se liší od těhhle basic red habaneros? už tak jsou to pozdě plodící a náročné kytky, mají tak akorát silnou stěnu, dobře se s nima pracuje když jsem dělal s větším množstvím (vystřihnutí žeber se semínkama)... a hlavně typické aroma které je moje nejoblíbenější feature, s tou ostrostí poměr akorát aby hezky vyniklo a ještě se to dalo jíst
mustard habaneros ještě nezrajou, ale teď začíná bird's eye / ot viet nam, vyseto z papriček koupených v sapě, jsou menší než originál ale velikost doženou potencí... jsem zvědavý jak je zhodnotí šéf vietnamec, habaneros se mu velice líbí, akorát to aroma není typické pro jejich jídla a sám si dá pár plátků do pho k plné spokojenosti.. akorát dneska chudák vyložene brečel, digestoř nezvládne odtáhnout všechen aerosol z woku
ten stav stojí za to, akorát dostat do sebe takové množství není prdel
 
Tychi
17. října 2017 [19:00:43] Re :: link
Tychi » Není dobré dávat do jídla moc oleje, ve kterém se přes půl roku koupaly žluté papričky. Moc moc to palí.
 
#PhoeniX
18. října 2017 [0:16:42] Re :: link
#PhoeniX » to chce vydržet a dostat do sebe co nejvíc, pokud se nedělá zle od žaludku, efekty intoxikace se prý velice podobají kokainu... ale nevím o tom, že by vznikala závislost na chilli, tělo rychle buduje toleranci ve vnímání pálivosti
 
uri
* 18. října 2017 [3:19:22] Re :: link
uri » eh, nevzpominam si, ze by na me kdy chili melo efekt aspon vzdalene podobnej kokainu, ale taky sem nekde nedavno cetl, ze reakce na chili jsou pomerne individualni co se moznosti "sjeti" tyce
 
Tychi
18. října 2017 [5:40:15] Re :: link
Tychi » Což o to, vydržela jsem. Snědla to, ale některá sousta polknout bylo opravdu těžké.
 
#PhoeniX
19. října 2017 [19:04:53] Re :: link
#PhoeniX » uri (3:19:22): rozhodně to je individuální, sám z vyšší dávky cítím teplo ve svalech a spokojenost, úlevu od svalového napětí a slabě stimulační.. ale dobrý známý se solidním teoretickým i praktickým přehledem to přírovnal určitě z nějakého dobrého důvodu, sežral kdysi celou jolokii a za chvilku mu bylo jasné že přecenil síly .) zpocený, rudý, nakopaný, euforický
https://memegenerator.net/img/images/400x/10438448.jpg

o možném negativním na účinku na zdraví někoho s nemocným oběhovým systémem jsem zatím nepotkal nikde nic
 
Anonymous
21. října 2017 [3:16:37] Re :: link
Anonymous » Nechce Medved pridat neco do diskuze?
 
Ing_arch_sabu
21. října 2017 [3:17:08] Re :: link
Ing_arch_sabu » To jsem psala ja samozrejme
 
guano
3. listopadu 2017 [0:15:40] Re :: link
guano » o víkendu jsem se patlala s dýní a stálo to za to. jsem teda fakt tragédka, pokud jde o pižlání tý dýně, ale jde s ní dělat spousta věcí. udělala jsem ji tedy jen s cizrnou, tofu a kokosvym mlíkem, k tomu rejži, ale bylo to hrozně dobrý!
 
Sili
26. listopadu 2017 [16:53:07] Re :: link
Sili » Objevila jsem ameriku... Krutony v troubě misto na panvi
Nic neni mastne a pripalene, rychleji hotovo a nepoměrně zdravejsi
Budu tak dělat topinky, ktery vlastne nejim jenom kvuli tomu prepalenymu oleji
 
doreen
26. listopadu 2017 [23:43:58] Re :: link
doreen » Já dělám krutony na pánvi běžně bez oleje, není to ani mastný ani spálený :)
 
eQ^
1. prosince 2017 [13:19:35] Re :: link
eQ^ » doreen (23:43:58): presne, neni treba olej
 
popel
1. prosince 2017 [18:25:08] Re :: link
popel » eQ^ (13:19:35): ted jsem si na tebe v tydnu vzpomnela, kdyz jsem s detma trenovala sklonovani muzskych vlastnich jmen. Jedna z procvicovacich vet znela “Kichari (Adam S.) … se spalily rizky.” Mela jsem misto rizku dat krutony :D
 
guano
3. prosince 2017 [17:56:05] Re :: link
guano » dělá někdo z vás pečený čaje?
 
Tychi
3. prosince 2017 [19:00:22] Re :: link
Tychi » Ano, letošní je super. Ostružiny, broskev a citrón, mňam.
 
Sammy
4. prosince 2017 [21:37:57] Re :: link
Sammy » guano (17:56:05): !!!!!!! chci
 
#PhoeniX
8. prosince 2017 [2:32:32] Re :: link
#PhoeniX » tak si říkám, že udělám ještě těsto na pizzu na večer, ale plány mi chtěly zkusit plíně co napadly kostku čerstvého droždí... povedlo se mi vytáhnout ze skříně dva velmi archivní sáčky sušeného, rozmíchal jsem to s trochou cukru a mouky ve vodě a asi za dvacet minut po skoro deseti letech hibernace ty potvory ožívají nejspíš stejně jako v roce 2008, kdy je usušením donutili vytvořit spory a 2010, kdy prošla minimální trvanlivost

zero fucks given, takový malý zázrak přírody
badass yeast is badass
https://spitalfieldslife.com/wp-content/uploads/2013/06/S.-cerevisiae-NCYC-1026.jpg
 
eQ^
13. prosince 2017 [22:19:32] Re :: link
eQ^ » popel (18:25:08): hmm.. dík zrovna spalit rizky.. :l
 
jen příspěvky od:
(zastavit refresh) << (na vršek) (nahoru) :: 1-20 z 9400 :: dolů dospod >>
Pečení, smažení, dušení
...zkrátka vše kolem vaření!

:: homepage
vlastník: sibka ::
80 odběratelů ::